Poddar för information och instruktion

Gör så att informationen går fram! Komplettera det skrivna informationsbladet och bruksanvisningen med pedagogiska poddar för att informera och instruera. Ger mottagaren möjlighet att ta del av en muntlig information obegränsat antal gånger. 

Användning av poddar för information och instruktion

Pedagogiskt upplagda poddar kan användas för att ge information och instruktioner inom olika områden. Det kan handla om allt från information vid läkarbesök till instruktion av nya rutiner.  

Hur fungerar det?

Den person som ska ha tillgång till poddarna får ett sms eller mail som ger tillgång till en eller flera poddar med relevant innehåll. Poddarna är upplagt som ett pedagogiskt samtal med tydligt syfte och mål. Man kan lyssna på podden hur många gånger man vill. Man lyssnar enskilt eller tillsammans med andra personer. Möjlighet finns att komplettera med filmer.

Fördelar

  • Lätt att ta till sig, man missar inget, kan repetera obegränsat med gånger.
  • Man är inte bunden till skärm.
  • Man kan lyssna när man vill.
  • Man kan lyssna med andra, till exempel anhöriga. 
  • Poddarna kan spelas långsamt om det finns behov för språkstöd.

Exempel på innehåll

Poddar med information inför val av skola, information vid läkarbesök m.m. Se exempel om Korsbandsskador – informationspoddar från Södersjukhuset samt Capio Artro Clinic Rehab. 

Wacano hjälper dig

Wacano ger pedagogiskt stöd med upplägg av poddarnas innehåll, med strukturen på poddarna, hur intervjun bäst ska genomföras, genomförande av intervjun med journalist, klippning av podden, tillgång till portal, valfri distribution. 

Förslag och offert

Skaffa smidigt och kostnadseffektivt digitalt system för information och instruktion. Kontakta oss för förslag och offert.