Poddar för information och instruktion

Gör så att informationen går fram! Komplettera det skrivna informationsbladet och bruksanvisningen med pedagogiska poddar för att informera och instruera. Ger mottagaren möjlighet att ta del av en muntlig information obegränsat antal gånger. 

Användning av poddar för information och instruktion

Pedagogiskt upplagda poddar kan användas för att ge information och instruktioner inom olika områden. Det kan handla om allt från information vid läkarbesök till instruktion av nya rutiner.  

Hur fungerar det?

Den person som ska ha tillgång till poddarna får ett sms eller mail som ger tillgång till en eller flera poddar med relevant innehåll. Poddarna är upplagt som ett pedagogiskt samtal med tydligt syfte och mål. Man kan lyssna på podden hur många gånger man vill. Man lyssnar enskilt eller tillsammans med andra personer. Möjlighet finns att komplettera med filmer.

Fördelar

  • Lätt att ta till sig, man missar inget, kan repetera obegränsat med gånger.
  • Man är inte bunden till skärm.
  • Man kan lyssna när man vill.
  • Man kan lyssna med andra, till exempel anhöriga. 
  • Poddarna kan spelas långsamt om det finns behov för språkstöd.

Wacano hjälper dig

Wacano ger pedagogiskt stöd med upplägg av poddarnas innehåll, med strukturen på poddarna, hur intervjun bäst ska genomföras, genomförande av intervjun med journalist, klippning av podden, tillgång till portal, valfri distribution. 

Förslag och offert

Skaffa smidigt och kostnadseffektivt digitalt system för information och instruktion. Kontakta oss för förslag och offert.

Information via poddar

Poddarna är exempel på hur man effektivt dels kan öka kunskapen inför en behandling för att nå bästa resultat, dels sprida information till många personer.

Korsbandsskador – informationspoddar från Södersjukhuset samt Capio Artro Clinic Rehab

Poddarna är framtagna i ett samarbete mellan Södersjukhuset och Wacano för att förbättra informationen till patienter med korsbandsskada inför och efter en knäoperation. Lyssna på poddarna 

God munhälsa viktig för äldres allmänna hälsa

God munhälsa spelar en stor roll för vår allmänna hälsa. I den här podden berättar tandläkarna Inger Wårdh och Pia Skott vad man bör tänka på speciellt hos äldre personer som har svårt att klara att sköta sin munhygien och behöver hjälp. Lyssna på podden.

ECMO Centrum – Världens bästa intensivvård i sitt slag 

ECMO är en slags hjärt-lungmaskin som ger syresättning av blodet utanför kroppen genom en konstgjord lunga, och används för mycket svårt sjuka. I poddarna berättar Palle Palmér bland annat vad ECMO-vård innebär, hur det introducerades i Sverige .

Del 1 handlar om vad ECMO-vård innebär. Lyssna på podden

Del 2 handlar om ECMO-Centrums unika transportsystem. Lyssna på podden    

Denna sida använder cookies. Genom att fortsätta godkänner du vår användning av cookies. Läs mer