Poddar för skolan

Att lyssna och lära via pedagogiska poddar ger ytterligare dimension till lärandet. Poddarna ger möjlighet till fördjupning och till att använda digital pedagogik på ett nytt sätt. Ett utmärkt komplement till övrigt material på lärplattformen. 

Användning av poddar som undervisningsmaterial för skola

De poddar som ska användas innehåller områden som är kopplade till de aktuella ämnen man arbetar med. Poddarna kan även användas som fördjupning och som träning i svenska språket då de kan spelas upp i två olika hastigheter. 

Hur fungerar det?

Poddarna har en tydlig struktur och följer ett syfte och mål. Poddarna läggs på elevens lärplattform eller skickas ut via sms eller mail. Till poddarna hör ett test. Poddarna är upplagda som pedagogiska samtal och man kan lyssna på podden hur många gånger man vill. 

Fördelar med poddar

  • Poddarna ger en fördjupning och variation i undervisningen. 
  • Flexibiliteten gör att eleven lyssnar när det är aktuellt med specifik kurs.
  • Lätt för de som inte har svenska som modersmål då man kan repetera obegränsat antal gånger. 

Exempel på innehåll

Poddar för olika kurser. Poddar för studieteknik. Poddar om skolans värdegrund. För vård och omsorgsutbildning finns färdiga utbildningspoddar, se vidare Poddbibliotek. 

Wacano hjälper dig

Vid produktion av poddar kan Wacano ge pedagogiskt stöd med upplägg av manus, råd om struktur på innehåll, råd inför intervjun, intervju med journalist, klippning. 

Förslag, offert och priser

Skaffa poddar för intressant fördjupning och som givande kursmaterial. Kontakta oss för förslag och offert. 

Färdiga poddar för vård och omsorg