Poddar för skolan

Att lyssna och lära via pedagogiska poddar ger ytterligare dimension till lärandet. Poddarna ger möjlighet till fördjupning och till att använda digital pedagogik på ett nytt sätt. Ett utmärkt komplement till övrigt material på lärplattformen. 

Poddar som digitala läromedel

De poddar som ska användas innehåller områden som är kopplade till de aktuella ämnen man arbetar med. Poddarna kan även användas som fördjupning och som träning i svenska språket då de kan spelas upp i två olika hastigheter. För vård och omsorgsutbildning finns färdiga utbildningspoddar, se vidare Poddbibliotek. 

Hur fungerar det?

Poddarna har en tydlig struktur och följer ett syfte och mål. Poddarna läggs på elevens lärplattform eller skickas ut via sms eller mail. Till poddarna hör ett test. Poddarna är upplagda som pedagogiska samtal och man kan lyssna på podden hur många gånger man vill. 

Fördelar med poddar

  • Poddarna ger en fördjupning och variation i undervisningen. 
  • Flexibiliteten gör att eleven lyssnar när det är aktuellt med specifik kurs.
  • Lätt för de som inte har svenska som modersmål då man kan repetera obegränsat antal gånger. 

Wacano hjälper dig

Vid produktion av poddar kan Wacano ge pedagogiskt stöd med upplägg av manus, råd om struktur på innehåll, råd inför intervjun, intervju med journalist, klippning. 

Förslag, offert och priser

Skaffa poddar för intressant fördjupning och som givande kursmaterial. Kontakta oss för förslag och offert. 

Poddbibliotek för vård- och omsorgsutbildningar

Det digitala biblioteket innehåller drygt 40 utbildningspoddar inom vård och omsorg. Poddbiblioteket laddas lätt upp till er lärplattform och eleverna kan lyssna på poddarna obegränsat. Läs mer om innehållet i poddbiblioteket. 

Poddbiblioteket via Skolon

Wacano har avtal med Skolon där vårt poddbibliotek för vård och omsorg ingår bland cirka 3000  digitala läromedel. Man når alla läromedel med en inloggning. 

Denna sida använder cookies. Genom att fortsätta godkänner du vår användning av cookies. Läs mer