Poddar för vård och omsorg

Kontinuerlig kompetensutveckling bidrar till stolta, nöjda och kompetenta medarbetare. Det skapar attraktiva arbetsplatser som attraherar nya medarbetare. Utbildning via poddar är enkelt, stimulerande och roligt. Det är också kostnadseffektivt.

Användning av poddar för kompetensutveckling 

Utbildningspoddar är ett enkelt sätt att ge personalen utbildning. Wacano skapar kontinuerligt nya utbildningspoddar för vård och omsorg. Poddarna följer en tydlig pedagogisk struktur och kvalitetssäkras genom branschfolk, experter och forskare som står för innehållet. Reflektionsfrågor ger stöd för diskussioner och omsättning av den nya kunskapen – en lärande organisation.

Hur fungerar det?

Utbildningarna skickas via sms eller mail. Självtest ingår som stöd för inlärningen. Vid behov av språkstöd finns möjlighet att lyssna långsammare på podden. Chefen följer enkelt upp vilka som har gjort utbildningarna. Chefen får en kort skriftlig handledning med tips på diskussionsfrågor. I samtal om podden sker verksamhetsutvecklingen. 

Fördelar

Deltagarna lyssnar och lär när och var det passar och kan repetera obegränsat antal gånger. Det är kraftfullt värdeskapande när alla lyssnar och lär under samma period. Minimal administration.

Nyfiken på poddar för utbildning?

Lyssna på några minuter av två utbildningspoddar:

Vård vid livets slut - En podd från Äldrecentrum
Anhörig i vård och omsorg - En podd från Röda Korsets Högskola

Se kort film om användning av poddar i hemtjänsten

Exempel på Månadens podd

De flesta kommuner i Sverige har beslutat att införa IBIC (individens behov i centrum). Under året har en månadspodd handlat om IBIC. Podden gav en förståelse för vad det innebär både för oss som arbetar inom omsorgen och för vårdtagaren. Länk till månadens podd får du som abonnent via mail eller sms. Har du frågor om ditt abonnemang, maila info@wacano.se

Abonnera på poddar för omsorgen 

Ge personalen kontinuerlig kompetensutveckling med ny intressant podd varje månad. 

Vikariekörkortet

Introducera ny personal löpande i takt med att de anställs. 

Yrkessvenska och omsorgskunskap 

Ett digitalt utbildningspaket. 

Poddbibliotek 

Välj intressanta poddar från biblioteket. 

Medverkande i poddarna

Poddarna görs i samarbete med forskare, specialister och branschfolk. 

Priser för abonnemang och skräddarsydda poddar

Denna sida använder cookies. Genom att fortsätta godkänner du vår användning av cookies. Läs mer