Poddar för personalintroduktion

Engagera och introducera nya medarbetare smidigt med poddar. Välkomna den nyanställda med en intressant introduktion direkt via en podd och ersätt många möten, papper m.m.

Användning av poddar för personalintroduktion

Att som nyanställd direkt få en introduktion i allt från kultur, praktiska rutiner, viss specifik kompetens mm är mycket motiverande. Startsträckan att komma igång förkortas, som nyanställd behöver du inte vänta på ett introduktionsmöte. För att känna sig välkommen kan information ges innan personen är på plats så kallad ”preboarding” och direkt vid anställningens början så kallad ”onboarding”.  

Hur fungerar det?

Den nyanställda får ett sms eller mail som ger tillgång till ett antal poddar med relevant innehåll som hen ska lyssna på under en viss tidsperiod. Till poddarna hör självtest. Poddarna är upplagda som ett pedagogiskt samtal med tydligt syfte och mål. Innehållet i poddarna bygger på den information man normalt ger sina nyanställda. Man kan lyssna på podden hur många gånger man vill. Chefen kan se om den nyanställda lyssnat.

Fördelar

  • Man känner sig motiverad och välkommen.
  • Lätt att ta till sig, man missar inget, kan repetera obegränsat med gånger.
  • Tidsbesparande då lyssnandet är flexibelt
  • Ej beroende av person, alla får samma kvalitetsgranskade information.
  • Behöver inte vänta på introduktionsmöte, spar tid för chefen. 
  • Man är inte bunden till skärm.
  • Poddarna kan spelas långsamt om det finns behov för språkstöd

Exempel på innehåll

Podd om arbetsplatsens värdegrund, fakta om löner, praktisk information m.m. 

Wacano hjälper dig

Wacano ger pedagogiskt stöd med upplägg av poddarnas innehåll, med strukturen på poddarna, hur intervjun bäst ska genomföras, genomförande av intervjun med journalist, klippning av podden, tillgång till portal, valfri distribution. 

Priser

Kontakta oss för offert 

Denna sida använder cookies. Genom att fortsätta godkänner du vår användning av cookies. Läs mer